כיתה "גמישה" דינאמית ומודולרית המעודדת למידה רב חושית תוך כדי משחק

כיתה "גמישה" דינאמית ומודולרית המעודדת למידה רב חושית תוך כדי משחק

בית הספר הריאלי // כיתות לימוד א'

פרויקט כיתות א' בבית הספר הריאלי הוא פרויקט דגל בבית הספר התומך בלמידה בסביבה גמישה. הפרויקט נולד מתוך הבנה שכל ילד וילדה הם ייחודיים ולכל אחד קצב למידה שונה, זאת לצד הבנה שלמידה בסביבה כזו היא בעלת ערך חברתי והתנהגותי רב.

הפרויקט הינו תולדה של שיתוף פעולה פורה ומפרה בין הצוות הפדגוגי של בית הספר הריאלי לבין הסטודיו שלנו ומבוסס על תרגום החזון הפדגוגי של בית הספר לסביבה הפיזית, שיתווה את אסטרטגיית העיצוב בשאר כיתות היסוד בבית הספר.

האתגר היה לייצר סביבת למידה נעימה, גמישה, דינאמית ומודולרית, בזמן מוגבל (3 חודשים כולל ביצוע) ובתקציב לא גבוה. סביבת למידה המאפשרת מעבר בין "תחנות", למידה רב חושית ולמידה תוך כדי משחק. סביבה שתחזק את המוטיבציה, ההנאה, היצירתיות והעצמאות של הילדים. שאפנו שכל ילד וילדה יוכלו למצוא את המקום הנעים והבטוח עבורם.

עיצוב סביבת הלמידה התחשב גם ברצון לרכך את המעבר מגן הילדים לבית הספר.

הכיתות, בשטח של כ-70 מ"ר, כל האחת, כוללות מגוון אזורי למידה, המאפשרים ומעודדים צורות לימוד שונות: פינות מחשב, פינת אומנות, פינת התכנסות, פינה למשחק חופשי, פינת ספרייה ופינות למידה מגוונות. בכיתה טיפוסים שונים של שולחנות שחלקם עוצבו בצורת חצי פרסה המאפשרת מודולריות, משחק וישיבה בצורות שונות וכפועל יוצא מכך מאפשרת לילדים לעבוד באופן פרטני וגם בצוות. הילדים לומדים לשמוע את האחר, לקבל דעות שונות, ולפתח סובלנות ובעיקר יכולים להתמודד עם ההטרוגניות הרבה בכיתה.

הכיתות ממוקמות במבנה מיוחד לשימור, בחלל בעל היסטוריה וערך, והיה לנו חשוב לשלב בעיצוב החדש אלמנטים ומאפיינים של המבנה המקורי שישמרו על האופי הייחודי של החלל. חלק מהריהוט היה קיים בחלל והוא זה שהכתיב והשפיע על הצבעוניות שנבחרה. לכל אלה צירפנו את האלמנטים החדשים לפי אסטרטגיית העיצוב.

צילום: איתי בנית

בית הספר הריאלי // כיתות לימוד א׳

פרויקט כיתות א' בבית הספר הריאלי הוא פרויקט דגל בבית הספר התומך בלמידה בסביבה גמישה. הפרויקט נולד מתוך הבנה שכל ילד וילדה הם ייחודיים ולכל אחד קצב למידה שונה, זאת לצד הבנה שלמידה בסביבה כזו היא בעלת ערך חברתי והתנהגותי רב.

הפרויקט הינו תולדה של שיתוף פעולה פורה ומפרה בין הצוות הפדגוגי של בית הספר הריאלי לבין הסטודיו שלנו ומבוסס על תרגום החזון הפדגוגי של בית הספר לסביבה הפיזית, שיתווה את אסטרטגיית העיצוב בשאר כיתות היסוד בבית הספר.

האתגר היה לייצר סביבת למידה נעימה, גמישה, דינאמית ומודולרית, בזמן מוגבל (3 חודשים כולל ביצוע) ובתקציב לא גבוה. סביבת למידה המאפשרת מעבר בין "תחנות", למידה רב חושית ולמידה תוך כדי משחק. סביבה שתחזק את המוטיבציה, ההנאה, היצירתיות והעצמאות של הילדים. שאפנו שכל ילד וילדה יוכלו למצוא את המקום הנעים והבטוח עבורם. עיצוב סביבת הלמידה התחשב גם ברצון לרכך את המעבר מגן הילדים לבית הספר.

הכיתות, בשטח של כ-70 מ"ר, כל האחת, כוללות מגוון אזורי למידה, המאפשרים ומעודדים צורות לימוד שונות: פינות מחשב, פינת אומנות, פינת התכנסות, פינה למשחק חופשי, פינת ספרייה ופינות למידה מגוונות. בכיתה טיפוסים שונים של שולחנות שחלקם עוצבו בצורת חצי פרסה המאפשרת מודולריות, משחק וישיבה בצורות שונות וכפועל יוצא מכך מאפשרת לילדים לעבוד באופן פרטני וגם בצוות. הילדים לומדים לשמוע את האחר, לקבל דעות שונות, ולפתח סובלנות ובעיקר יכולים להתמודד עם ההטרוגניות הרבה בכיתה.

הכיתות ממוקמות במבנה מיוחד לשימור, בחלל בעל היסטוריה וערך, והיה לנו חשוב לשלב בעיצוב החדש אלמנטים ומאפיינים של המבנה המקורי שישמרו על האופי הייחודי של החלל. חלק מהריהוט היה קיים בחלל והוא זה שהכתיב והשפיע על הצבעוניות שנבחרה. לכל אלה צירפנו את האלמנטים החדשים לפי אסטרטגיית העיצוב.

צילום: איתי בנית

פרויקטים

פרויקטים

בית ספר "הירדן"
חללים ציבוריים

מיתר מרכז ירדן
לתמיכה רשגית

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬א‭'‬

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬ב‭'‬

בית ספר‭ ‬בן‭ ‬גוריון
כיתת מתמטיקה

פרפרים‭ ‬בנמל
מתחם‭ ‬לגיל‭ ‬הרך‭ ‬‭

בית ספר בלפור
כיתות לימוד ג׳

בית ספר אופק
חללים ציבוריים וכיתות לימוד

ליצירת קשר לחצו כאן
ליצירת קשר לחצו כאן

פרויקטים

פרויקטים

בית ספר "הירדן"
חללים ציבוריים

מיתר מרכז ירדן
לתמיכה רשגית

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬א‭'‬

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬ב‭'‬

בית ספר‭ ‬בן‭ ‬גוריון
כיתת מתמטיקה

פרפרים‭ ‬בנמל
מתחם‭ ‬לגיל‭ ‬הרך‭ ‬‭

בית ספר בלפור
כיתות לימוד ג׳

בית ספר אופק
חללים ציבוריים וכיתות לימוד

ליצירת קשר לחצו כאן
ליצירת קשר לחצו כאן