בית ספר למחוננים ומצטיינים בו משולבים חללי למידה מסוגים שונים, התומכים בפיתוח היכולות האינטלקטואליות והרגשיות של תלמידים

בית ספר למחוננים ומצטיינים בו משולבים חללי למידה מסוגים שונים, התומכים בפיתוח היכולות האינטלקטואליות והרגשיות של תלמידים

בית ספר בלפור // כיתות לימוד  ג'

בבית ספר בלפור בתל אביב התבקשנו להפוך כיתות "סטנדרטיות", שאמורים ללמוד בהן כ- 34 תלמידים, לכיתות המאפשרות חווית למידה מעשירה, המתאימה לסביבת למידה חדשנית בה נדרשת כמובן דינמיות ואפשרויות לימוד מגוונות.

אתגר נוסף הצטרף ברוח הקורונה, אשר כמו בתחומים נוספים אילצה גם את מערכת החינוך להשתנות, להתקדם ולהתאים את עצמה לעולם שהשתנה. כך זה לגבי האופן שבו מלמדים וכך גם לגבי סביבות הלמידה.

הפרויקט יצא לתכנון ממש אחרי החזרה מהזום לחלל הפיזי. מצד אחד, עלה מהצוות הפדגוגי, הצורך ליצור צורת ישיבה שתאפשר ״ריחוק חברתי״ – כל תלמיד עם אזור משלו ומצד שני, לאפשר קרבה פיזית ואפשרויות ישיבה ביחד. היה חשוב לנו לשמור על סביבה נעימה, מעצימה, מאפשרת, נגישה, המעודדת ילדים לחבור האחד לשני והמחזקת את תחושת השייכות שלהם למרחב בו הם מבלים חלק ניכר מהיום שלהם.

הקונספט העיצובי שנבחר הוא במילה אחת – מודולריות. בשתי מילים – מקסימום מודולריות. לכל תלמיד יצרנו אזור למידה משל עצמו (שולחן, כיסא, ומקום לספרים) שבמינימום מאמץ הופך לחלל לקבוצות קטנות, גדולות ואפילו לכיתה שלמה שיושבת יחד!

העיצוב שלנו מושתת על התפישה ששילוב משחק בתהליך הלמידה תורם למוטיבציה של התלמידים ותהליך הלימוד הופך למהנה יותר עבורם. לכן הכיתות כוללות לוחות עבודה ומשחק, פינת ספריה ואזור ישיבה, המאפשר פינה אינטימית לשיח ומשחק. החידוש הנוסף – מותר לצייר על הקירות! בעזרת צבע מיוחד הקירות הפכו למחיקים והתלמידים יכולים להביע את עצמם גם על הקירות בציור חופשי, משפטים, סיפורים אישיים ועוד.

הצבעוניות שנבחרה לפרויקט הינה בבסיסה ניטראלית (עץ ולבן). לצבעוניות הניטראלית הוספנו נגיעות של צבע ששולבו בפרטי הריהוט וגם בגרפיקה על הקירות, שעוצבה במיוחד לפרויקט ביחד עם הצוות הפדגוגי, בהתאם לצרכי הלימוד.

צילום?

בית ספר אופק // חללים ציבוריים וכיתות לימוד

בית ספר אופק בירושלים מיועד לתת בית לילדים ובני נוער מחוננים ומצטיינים. בבית הספר שמונה כ – 1,400 תלמידות ותלמידים בכיתות ג' עד ט' שמים דגש לא רק על היכולות האינטלקטואליות של המחוננים אלא גם על פיתוח מיומנויות חברתיות ורגשיות.

תהליך פיתוח האסטרטגיה העיצובית למבנה כלל שיחות עומק מרתקות עם הצוות הפדגוגי, בהן למדנו על חזון בית ספר וחידדנו את הצרכים האינטלקטואליים והרגשים של הילדים והצוות המלמד כדי שאפשר יהיה לתרגם אותם לסביבה פיזית. הבנו גם שההגדרה "ילדים מחוננים" מכילה סוגים שונים של ילדים עם יכולות בתחומים רבים ושונים.

האתגר העיצובי היה לייצר סביבת למידה המתאימה לטווח רחב של גילאים ולפדגוגיות שונות ומגוונות. היה לנו חשוב שלמרות שהילדים והילדות מגיעים לבית הספר אופק רק פעם בשבוע מבתי ספר שונים, כל ילד וילדה ירגישו בו תחושת שייכות וימצאו את המקום הנוח והבטוח שלהם.

חלק משמעותי בפרויקט היה תכנון ועיצוב המרחבים הציבוריים. תכננו ועצבנו אותם כך שיאפשרו אזור התכנסות למספר גדול של ילדים אך גם יציעו מגוון סביבות למידה חוץ כיתתית – פרטנית, קבוצתית, ובלתי פורמלית – שמאפשרות למידת חקר, למידה סביב תמה ועוד. לכן האלמנטים שתוכננו ועוצבו באופן ייחודי לפרויקט הם אלמנטים מודולריים המאפשרים שינוי של החלל למגוון שימושים. בנוסף, התבקשנו לשלב במרחבים הציבוריים אזור קריאה מזמין ולכן במרכזו של בית הספר שולבה ספריה פתוחה.

בשיחות עם הצוות הפדגוגי עלה הצורך לייחד אזור ללמידה פרטנית, ללמידה בקבוצות קטנות וכן לשיחות אישיות, שכן בית ספר אופק החליט השנה לייצר שיחות אישיות עם כל תלמיד ותלמידה. לכן בנוסף למגוון האפשרויות הקיימות במרחבים הציבוריים הסבנו גם כיתת לימוד לאזור ייעודי לכך.

במסגרת הפרויקט גם אזור המנהלה של בית הספר תוכנן ועוצב מחדש מתוך אמונה שצריך לדאוג גם לצוות הפדגוגי והמנהלי ולאפשר לו לעבוד בסביבת עבודה נעימה ומפרה.

צילום: אורית ארנון

בית ספר אופק // חללים ציבוריים וכיתות לימוד

בית ספר אופק בירושלים מיועד לתת בית לילדים ובני נוער מחוננים ומצטיינים. בבית הספר שמונה כ – 1,400 תלמידות ותלמידים בכיתות ג' עד ט' שמים דגש לא רק על היכולות האינטלקטואליות של המחוננים אלא גם על פיתוח מיומנויות חברתיות ורגשיות.

תהליך פיתוח האסטרטגיה העיצובית למבנה כלל שיחות עומק מרתקות עם הצוות הפדגוגי, בהן למדנו על חזון בית ספר וחידדנו את הצרכים האינטלקטואליים והרגשים של הילדים והצוות המלמד כדי שאפשר יהיה לתרגם אותם לסביבה פיזית. הבנו גם שההגדרה "ילדים מחוננים" מכילה סוגים שונים של ילדים עם יכולות בתחומים רבים ושונים.

האתגר העיצובי היה לייצר סביבת למידה המתאימה לטווח רחב של גילאים ולפדגוגיות שונות ומגוונות. היה לנו חשוב שלמרות שהילדים והילדות מגיעים לבית הספר אופק רק פעם בשבוע מבתי ספר שונים, כל ילד וילדה ירגישו בו תחושת שייכות וימצאו את המקום הנוח והבטוח שלהם.

חלק משמעותי בפרויקט היה תכנון ועיצוב המרחבים הציבוריים. תכננו ועצבנו אותם כך שיאפשרו אזור התכנסות למספר גדול של ילדים אך גם יציעו מגוון סביבות למידה חוץ כיתתית – פרטנית, קבוצתית, ובלתי פורמלית – שמאפשרות למידת חקר, למידה סביב תמה ועוד. לכן האלמנטים שתוכננו ועוצבו באופן ייחודי לפרויקט הם אלמנטים מודולריים המאפשרים שינוי של החלל למגוון שימושים. בנוסף, התבקשנו לשלב במרחבים הציבוריים אזור קריאה מזמין ולכן במרכזו של בית הספר שולבה ספריה פתוחה.

בשיחות עם הצוות הפדגוגי עלה הצורך לייחד אזור ללמידה פרטנית, ללמידה בקבוצות קטנות וכן לשיחות אישיות, שכן בית ספר אופק החליט השנה לייצר שיחות אישיות עם כל תלמיד ותלמידה. לכן בנוסף למגוון האפשרויות הקיימות במרחבים הציבוריים הסבנו גם כיתת לימוד לאזור ייעודי לכך.

במסגרת הפרויקט גם אזור המנהלה של בית הספר תוכנן ועוצב מחדש מתוך אמונה שצריך לדאוג גם לצוות הפדגוגי והמנהלי ולאפשר לו לעבוד בסביבת עבודה נעימה ומפרה.

צילום: אורית ארנון

בית ספר בלפור // כיתות לימוד ג'

בבית ספר בלפור בתל אביב התבקשנו להפוך כיתות "סטנדרטיות", שאמורים ללמוד בהן כ- 34 תלמידים, לכיתות המאפשרות חווית למידה מעשירה, המתאימה לסביבת למידה חדשנית בה נדרשת כמובן דינמיות ואפשרויות לימוד מגוונות.

אתגר נוסף הצטרף ברוח הקורונה, אשר כמו בתחומים נוספים אילצה גם את מערכת החינוך להשתנות, להתקדם ולהתאים את עצמה לעולם שהשתנה. כך זה לגבי האופן שבו מלמדים וכך גם לגבי סביבות הלמידה.

הפרויקט יצא לתכנון ממש אחרי החזרה מהזום לחלל הפיזי. מצד אחד, עלה מהצוות הפדגוגי, הצורך ליצור צורת ישיבה שתאפשר ״ריחוק חברתי״ – כל תלמיד עם אזור משלו ומצד שני, לאפשר קרבה פיזית ואפשרויות ישיבה ביחד. היה חשוב לנו לשמור על סביבה נעימה, מעצימה, מאפשרת, נגישה, המעודדת ילדים לחבור האחד לשני והמחזקת את תחושת השייכות שלהם למרחב בו הם מבלים חלק ניכר מהיום שלהם.

הקונספט העיצובי שנבחר הוא במילה אחת – מודולריות. בשתי מילים – מקסימום מודולריות. לכל תלמיד יצרנו אזור למידה משל עצמו (שולחן, כיסא, ומקום לספרים) שבמינימום מאמץ הופך לחלל לקבוצות קטנות, גדולות ואפילו לכיתה שלמה שיושבת יחד!

העיצוב שלנו מושתת על התפישה ששילוב משחק בתהליך הלמידה תורם למוטיבציה של התלמידים ותהליך הלימוד הופך למהנה יותר עבורם. לכן הכיתות כוללות לוחות עבודה ומשחק, פינת ספריה ואזור ישיבה, המאפשר פינה אינטימית לשיח ומשחק. החידוש הנוסף – מותר לצייר על הקירות! בעזרת צבע מיוחד הקירות הפכו למחיקים והתלמידים יכולים להביע את עצמם גם על הקירות בציור חופשי, משפטים, סיפורים אישיים ועוד.

הצבעוניות שנבחרה לפרויקט הינה בבסיסה ניטראלית (עץ ולבן). לצבעוניות הניטראלית הוספנו נגיעות של צבע ששולבו בפרטי הריהוט וגם בגרפיקה על הקירות, שעוצבה במיוחד לפרויקט ביחד עם הצוות הפדגוגי, בהתאם לצרכי הלימוד.

צילום:

בית ספר בלפור // כיתות לימוד ג'

בבית ספר בלפור בתל אביב התבקשנו להפוך כיתות "סטנדרטיות", שאמורים ללמוד בהן כ- 34 תלמידים, לכיתות המאפשרות חווית למידה מעשירה, המתאימה לסביבת למידה חדשנית בה נדרשת כמובן דינמיות ואפשרויות לימוד מגוונות.

אתגר נוסף הצטרף ברוח הקורונה, אשר כמו בתחומים נוספים אילצה גם את מערכת החינוך להשתנות, להתקדם ולהתאים את עצמה לעולם שהשתנה. כך זה לגבי האופן שבו מלמדים וכך גם לגבי סביבות הלמידה.

הפרויקט יצא לתכנון ממש אחרי החזרה מהזום לחלל הפיזי. מצד אחד, עלה מהצוות הפדגוגי, הצורך ליצור צורת ישיבה שתאפשר ״ריחוק חברתי״ – כל תלמיד עם אזור משלו ומצד שני, לאפשר קרבה פיזית ואפשרויות ישיבה ביחד. היה חשוב לנו לשמור על סביבה נעימה, מעצימה, מאפשרת, נגישה, המעודדת ילדים לחבור האחד לשני והמחזקת את תחושת השייכות שלהם למרחב בו הם מבלים חלק ניכר מהיום שלהם.

הקונספט העיצובי שנבחר הוא במילה אחת – מודולריות. בשתי מילים – מקסימום מודולריות. לכל תלמיד יצרנו אזור למידה משל עצמו (שולחן, כיסא, ומקום לספרים) שבמינימום מאמץ הופך לחלל לקבוצות קטנות, גדולות ואפילו לכיתה שלמה שיושבת יחד!

העיצוב שלנו מושתת על התפישה ששילוב משחק בתהליך הלמידה תורם למוטיבציה של התלמידים ותהליך הלימוד הופך למהנה יותר עבורם. לכן הכיתות כוללות לוחות עבודה ומשחק, פינת ספריה ואזור ישיבה, המאפשר פינה אינטימית לשיח ומשחק. החידוש הנוסף – מותר לצייר על הקירות! בעזרת צבע מיוחד הקירות הפכו למחיקים והתלמידים יכולים להביע את עצמם גם על הקירות בציור חופשי, משפטים, סיפורים אישיים ועוד.

הצבעוניות שנבחרה לפרויקט הינה בבסיסה ניטראלית (עץ ולבן). לצבעוניות הניטראלית הוספנו נגיעות של צבע ששולבו בפרטי הריהוט וגם בגרפיקה על הקירות, שעוצבה במיוחד לפרויקט ביחד עם הצוות הפדגוגי, בהתאם לצרכי הלימוד.

צילום:

פרויקטים נוספים

בית ספר "הירדן" // חללים ציבוריים

מיתר // מרכז ירדן לתמיכה רשגית

בית הספר‭ ‬הריאלי // כיתות‭ ‬לימוד ‬א‭'‬

בית הספר‭ ‬הריאלי // כיתות‭ ‬לימוד ‬ב‭'‬

בית ספר‭ ‬בן‭ ‬גוריון // כיתת מתמטיקה

פרפרים‭ ‬בנמל // מתחם‭ ‬לגיל‭ ‬הרך‭ ‬‭

ליצירת קשר לחצו כאן

פרויקטים

פרויקטים

בית ספר "הירדן"
חללים ציבוריים

מיתר מרכז ירדן
לתמיכה רשגית

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬א‭'‬

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬ב‭'‬

בית ספר‭ ‬בן‭ ‬גוריון
כיתת מתמטיקה

פרפרים‭ ‬בנמל
מתחם‭ ‬לגיל‭ ‬הרך‭ ‬‭

בית ספר בלפור
כיתות לימוד ג׳

בית ספר אופק
חללים ציבוריים וכיתות לימוד

ליצירת קשר לחצו כאן
ליצירת קשר לחצו כאן

פרויקטים

פרויקטים

בית ספר "הירדן"
חללים ציבוריים

מיתר מרכז ירדן
לתמיכה רשגית

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬א‭'‬

בית הספר‭ ‬הריאלי
כיתות‭ ‬לימוד ‬ב‭'‬

בית ספר‭ ‬בן‭ ‬גוריון
כיתת מתמטיקה

פרפרים‭ ‬בנמל
מתחם‭ ‬לגיל‭ ‬הרך‭ ‬‭

בית ספר בלפור
כיתות לימוד ג׳

בית ספר אופק
חללים ציבוריים וכיתות לימוד

ליצירת קשר לחצו כאן
ליצירת קשר לחצו כאן